Veel gestelde vragen

Taalinstituut voor kwaliteitsvolle taalcursussen Nederlands, Frans of Duits.
01
Zijn alle taaltrainingen van Mas Lingua maatwerk?

Ja. Ik volg geen standaard handboek en ontwikkel voor elke taaltraining lesmateriaal op maat.

02
Kan ik zelf lesmateriaal aanreiken?

Ja, met veel plezier. Alle materiaal in de doeltaal waarmee jij in je professionele context mee te maken hebt, is een meerwaarde voor je taaltraining.

03
Kan ik ook in groep les volgen bij Mas Lingua?

Ja. Je kunt bij ons individueel, in duo of in groep taaltraining volgen. Om een optimaal leerrendement te garanderen, hou ik de groepen wel bewust klein.

04
Vinden de taallessen altijd plaats bij Mas Lingua?

Nee, dat is geen vereiste. Ik kom ook met veel plezier naar jouw bedrijf. Maar Mas Lingua biedt je wel een unieke, motiverende en rustgevende omgeving, ideaal om je taalvaardigheid te verbeteren.

05
Kan ik kiezen hoeveel uren taaltraining ik volg?

Ja. Je hebt de keuze uit het Small Pakket (5 x 2 uur), het Medium Pakket (10 x 2 uur), het Large Pakket (15 x 2 uur) of het Superior Pakket (5 volle dagen).

06
Liggen de lesmomenten vast?

Om praktische redenen proberen we aan het begin van je taaltraining alle lesmomenten vast te leggen. Zo voorkomen we dat er wegens agendamoeilijkheden lange pauzes tussen lessessies ontstaan. Want die hebben een negatieve invloed op het rendement.

07
Kan ik kosteloos een geplande les annuleren?

Ja. Als je een Small, Medium of Large Pakket volgt, kun je tot 24 uur voor de start van je opleiding een geplande les annuleren. We leggen dan samen een nieuwe datum vast. Bij een Superior Pakket – een taalbad – moet je minstens 48 uur op voorhand annuleren.

08
Wat gebeurt er als ik een les te laat annuleer?

Als je een les te laat annuleert, dan wordt die les als gegeven beschouwd.

09
Heeft je leeromgeving echt invloed op je leerproces?

Ja. Onderzoek toont aan dat leren in een ontspannende omgeving veel sneller gaat en het vermogen om informatie op te nemen verhoogt. Je zit dus heel goed in mijn gezellige en rustgevende herenboerderij in Zuid-Franse stijl.

10
Kan ik ook als particulier bij Mas Lingua een taalopleiding volgen?

Ja. Professionele taalcursussen zijn de corebusiness van Mas Lingua, maar iedereen die zijn taalvaardigheid wil verbeteren, is welkom.

11
Hoe weet ik wat mijn huidige kennisniveau van het Frans, Duits of Nederlands is?

Dat achterhalen we met een taaltest aan het begin van je taalopleiding. Op basis van die taaltest en je intakegesprek bepalen we het beste leertraject voor jou.

12
Kunnen absolute beginners ook taaltraining volgen?

Ja. Ik bied taaltrainingen FransDuits en Nederlands op maat aan voor beginners, intermediairen (halfgevorderden) en gevorderden. Afhankelijk van je startniveau en je doelstellingen kies je voor de Leerformule, de Stimuleerformule of de Excelleerformule.

13
Wordt mijn vooruitgang getoetst?

Ja. Bij elke taaltraining is ook een evaluatiemoment met feedback voorzien.

14
Krijg ik ook huiswerk?

Ja. Om het maximale rendement uit je taaltraining te halen is het belangrijk dat je zo veel mogelijk bezig bent met de taal. Daarom krijg je – als je daar voor openstaat en er de tijd voor hebt – huiswerk.

15
Hoe kan ik mijn kennis na mijn taaltraining onderhouden?

Door alles wat je geleerd hebt zo veel mogelijk in de praktijk te brengen en zo veel mogelijk in contact te komen met de doeltaal. Je krijgt bovendien een aantal leuke en handige websites met informatie en oefeningen van mij die je daarbij kunnen helpen.

Heb je een vraag?

Neem dan gerust contact met me op.